READ-verkkolehden saavutettavuusseloste

READ on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun TKI-toiminnasta kertova verkkolehti, jota on nykyisellä alustalla julkaistu vuodesta 2017 lähtien. Julkaisun on täytettävä EU:n saavutettavuusdirektiivin sekä WCAG 2.1 -kriteeristön AA-tason vaateet 23.9.2020 alkaen.

Verkkolehden saavutettavuus on arvioitu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Lehden toimituskunta tekee vuoden 2020 aikana töitä sivuston teknisen ja sisällöllisen saavutettavuuden parantamiseksi. Kiinnitämme erityistä huomiota kielen ymmärrettävyyteen sekä visuaalisten sisältöjen tekstivastineisiin.

Tätä saavutettavuusselostetta päivitetään työn edetessä.

Tilanne 15.12.2020

Verkkolehti täyttää WCAG-kriteeristön 2.1 A- ja AA-tason saavutettavuusvaatimukset osittain. Työn alla ovat muun muassa seuraavat:

  • Kaikilla visuaalisilla sisällöillä ei ole tekstivastinetta, joka kertoo, mitä kuva tai graafinen elementti esittää. (WCAG 1.1.1)
  • Otsikkotasot eivät etene kaikilla sivuilla järjestyksessä. (WCAG 1.3.1)

Sivuston teknisen toteutuksen osalta arviointiprosessi on vielä käynnissä, muun muassa verkkolehden luettavuuden osalta eri päätelaitteilla, ruudunlukijalla tai näppäimistöllä (WCAG  1.4.10, WCAG 4.1, WCAG 2.1.1).

Saavutettavuusdirektiivi ei koske READ-verkkolehden ennen 23.9.2019 arkistoituja sisältöjä eli lehden numeroita 1/2013 – 3/2016.

Palaute READ-verkkolehden saavutettavuudesta

Mikäli huomaat puutteen verkkolehtemme saavutettavuudessa, ole hyvä ja kerro siitä meille. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi mahdollisimman pian.

Palautetta saavutettavuudesta voit antaa sähköpostitse lehden toimitussihteeri Anne Hytöselle, anne.hytonen@xamk.fi

Saavutettavuuden valvonta

Havaituista saavutettavuusongelmista pyydetään ilmoittamaan ensisijaisesti lehden toimitussihteerille, joka vastaa palautteeseen kahden viikon sisällä sen vastaanottamisesta.

Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai jos et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen saavutettavuutta valvovalle viranomaiselle eli Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Ohjeet ilmoitukseen ja asian käsittelyprosessiin löytyvät Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi, saavutettavuus@avi.fi, puhelinvaihde 0295 016 000