Xamk READ-verkkolehden saavutettavuusseloste

Xamk READ on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun TKI-toiminnasta kertova verkkolehti, jota on nykyisellä alustalla julkaistu vuodesta 2017 lähtien. Julkaisun on täytettävä EU:n saavutettavuusdirektiivin sekä WCAG 2.1 -kriteeristön AA-tason vaateet 23.9.2020 alkaen, ja aiempien numeroiden osalta 23.9.2018 alkaen.

Verkkolehden saavutettavuus arvioitiin AA-tason kriteerien mukaan helmikuussa 2021. Arvioinnin ja julkaisualustan korjaukset teki Haaja & Arwo Design Oy. Verkkolehti täyttää nyt WCAG 2.1 -kriteeristön A- ja AA-tason saavutettavuusvaatimukset.

Ennen vuotta 2021 ilmestyneiden numeroiden osalta kaikilla visuaalisilla sisällöillä ei ole vielä tekstivastinetta, joka kertoo, mitä kuva tai graafinen elementti esittää (WCAG 1.1.1). Työ asiantilan korjaamiseksi on käynnissä numeroiden 3/2018 – 4/2020 osalta.

Lehden toimituskunta tekee jatkuvasti töitä sivuston teknisen ja sisällöllisen saavutettavuuden parantamiseksi. Kiinnitämme erityistä huomiota kielen ymmärrettävyyteen sekä visuaalisten sisältöjen tekstivastineisiin. Otamme mielellämme vastaan palautetta lehdestämme!

Saavutettavuusdirektiivi ei koske READ-verkkolehden ennen 23.9.2019 arkistoituja sisältöjä eli lehden numeroita 1/2013 – 3/2016.

Tämä saavutettavuusseloste on päivitetty 11.3.2021.

Palaute Xamk READ-verkkolehden saavutettavuudesta

Mikäli huomaat puutteen verkkolehtemme saavutettavuudessa, ole hyvä ja kerro siitä meille. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi mahdollisimman pian.

Palautetta saavutettavuudesta voit antaa sähköpostitse lehden toimitussihteeri Anne Hytöselle, anne.hytonen@xamk.fi

Saavutettavuuden valvonta

Havaituista saavutettavuusongelmista pyydetään ilmoittamaan ensisijaisesti lehden toimitussihteerille, joka vastaa palautteeseen kahden viikon sisällä sen vastaanottamisesta.

Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai jos et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen saavutettavuutta valvovalle viranomaiselle eli Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Ohjeet ilmoitukseen ja asian käsittelyprosessiin löytyvät Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi, saavutettavuus@avi.fi, puhelinvaihde 0295 016 000