Mamkin opiskelijoita Talviriehassa. Nita Ahola eturivissä kolmas vasemmalta. Kuva: Aki Ilmanen.Mamkin opiskelijoita Talviriehassa helmikuussa. Nita Ahola eturivissä kolmas vasemmalta. Kuva: Aki Ilmanen.

Liikkuva opiskelija voi hyvin

0

Opiskelijoiden liikunta- ja harrastustoiminnalla on merkittävä vaikutus opiskelijoiden hyvinvointiin ja jaksamiseen. Suuri merkitys jaksamiselle on myös harrastustoiminnan yhteisöllisyydellä.

Mikkelin ammattikorkeakoulussa opiskelijoiden hyvinvoinnista huolehditaan monin eri tavoin. Opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö MAMOK on vahvasti mukana luomassa jokaiselle mahdollisuuksia voida entistä paremmin. Tässä työssä on ilo olla mukana jo opiskeluiden aikana!

Opiskelijat mukana toteuttamassa liikuntahanketta

Mamk loi Kunnon opiskelija -hankkeen avulla lisää mahdollisuuksia hyvinvoinnille ja yhteisöllisyydelle. Hankkeen aikana opiskelijajärjestö MAMOK jakoi liikuntavuoroja, osallistui liikunta- ja harrastustoimintatarjonnan suunnitteluun ja oli aktiivisesti mukana harrasteryhmissä ja liikuntatapahtumissa.

Näiden lisäksi MAMOK kehitti harrastustoimintaa yhteistyössä hankkeen työntekijöiden ideoimalla, mainostamalla, tiedottamalla ja antamalla palautetta.

Kunnon opiskelija -hanke poiki paljon hyvää. Hankkeen päätyttyä joulukuussa 2013 liikunta- ja harrasteryhmiä on lisätty. Koulu on myös uusinut opiskelijoita ja henkilökuntaa palvelevan kuntosalin ja sen laitevalikoiman.

MAMOKin rooli hyvinvoinnin edistäjänä

MAMOK järjestää vuosittain opiskelijoille tapahtumia vastapainoksi opiskelulle. Viime vuosina suosituimmat koululla järjestetyt liikuntaturnaukset ovat olleet sähly-, koripallo-, lentopallo- ja jalkapalloturnaukset.

Syksyllä 2013 MAMOKin Jalkapalloturnaukseen osallistui yhteensä 16 joukkuetta. Joukkueiden edustuksissa oli pelaajia niin Mamkin opiskelijoista kuin henkilökunnastakin, minut mukaan lukien. Turnaus pelattiin lokakuussa Urpolan tekonurmella.

Edellä mainittujen tapahtumien lisäksi opiskelijat ovat järjestäneet liikuntapäiviä ja -tempauksia yhdessä koulun kanssa. Hyvä esimerkki on Talvirieha, joka on useana vuonna ollut kokonaan opiskelijoiden tekemä.

Mamkissa on Suomen tyytyväisimmät ammattikorkeakouluopiskelijat (Talouselämä 20.9.2013). Jotta näin olisi jatkossakin, työtä opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi on jatkettava edelleen. Hyvinvoiva opiskelija on ammattikorkeakoulun valttikortti!

 

Mikkelin torilla riitti sutinaa Mamkin opiskelijoiden Talviriehassa helmikuussa. Kuva: Aki Ilmanen

Talviriehassa pelattiin Mikkelin torilla. Kuva: Aki Ilmanen

Kunnon opiskelija 2011-2013
• Hankkeen keskeisin tavoite oli korkeakoululiikunnan toimintamallin rakentaminen osaksi Mamkin toimintakulttuuria.
• Toisena tavoitteena oli tukea opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja opiskelukykyä yhteisöllisen ja monipuolisen liikuntatarjonnan avulla.
• Kumppaneita olivat Korkeakoulujen liikuntatoimien verkosto ja Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL ry.
• Hanke toteutettiin Mamkissa vuosina 2011–2013 ja vetovastuu siitä oli kulttuuri-, nuoriso- ja sosiaalialan laitoksella.
• Hanketta rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Kirjoittanut Nita Ahola

Kirjoittaja on Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta MAMOKin hallituksen puheenjohtaja ja kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelman opiskelija.

Avainsanat:


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


yksi × = 5