Honkonen_pienettyReijo Honkonen pakinoi REaD-lehdessä. Kuva: Manu Eloaho / Darcmedia.

Reijo Honkosen pakina: Aj@n syke

Click-click. Päätettiin sitten kehittää aidosti monikanavainen ajankohtaisohjelma, koska digitaalisuus on nyt pop ja hot. Tervetuloa siis seuraamaan pläjäystä, jonka nimi on Aj@n syke!

Aj@n syke on kanavamme odotettu suursatsaus. Lontoosta asti kävi meedioita meitä neuvomassa ja laskuttamassa. Käytössämme ovat kaikki mahdolliset viestintäkanavat savumerkeistä aina sosiaalisen median viimeisimpiin digitaalisiin sovelluksiin saakka. Toimitustamme voi ilahduttaa perinteisellä pullopostillakin (single malt). Pelin henki on interaktiivisuus. Sinä arvoisa katsojamme olet kuningas, the King.

Click-click. Lämpiössä odottaa arvovaltainen dosenttipaneeli, joka pääsee ääneen hieman tuonnempana. Käy tutustumassa paneelin jäseniin ruudussa olevassa nettiosoitteessa ja kommentoi samalla heidän lapsuudenkuviaan sekä ruokareseptejään. Siellä on myös toinen linkki, josta pääset seuraamaan web-kameran välittämää kuvaa studiomme tupakkapaikalta sekä riistakameran välittämää kuvaa parkkipaikkamme takaisesta metsästä, jossa asuu helmipöllö. Siis aivan uskomaton tyyppi.

Click-click. Mutta ennen kuin menemme itse asiaan, on syytä kertoa, mistä tässä kaikessa on kysymys. Tarkoituksenamme on olla läsnä arjessasi aina ja kaikkialla. Siksi tämä lähetys on samaan aikaan ennakkolähetys, suora lähetys ja nauhoitettu lähetys. Voit siis itse valita, mikä lähetysmuoto tuntuu sinun tämänhetkiseen elämäntilanteeseesi sopivimmalta. Eikä siinä vielä kaikki. Storessamme on myynnissä interaktiivisia Aj@n syke -pelejä (K 16) ja konepesun kestäviä Aj@n syke -alusasuja (S, M, L sekä XXL). Ja muistathan erikoistarjouksemme. Suositut Aj@n syke -3D-lasit nostavat dosenttien keskustelut aivan uudelle tasolle.

Click-click. Uutta on myös lähetystekniikka. Voit seurata lähetystä tavallisena pehmoversiona tai HD- tai HC-teräväpiirtolähetyksenä tai jopa nopeutettuna ADHD-lähetyksenä. Pitkäpiimäisten dosenttien poistaminen kesken lähetyksen tapahtuu Del-näppäintä painamalla. Luontaisesti neuvokkaan mutta kajahtaneen viihdetaiteilijan lisääminen keskusteluun onnistuu helpoiten Enter-näppäintä kevyesti kaksoisklikkaamalla.
Click-click. Ja vielä pari asiaa ennen kuin päästämme dosentit irti. Mutta muistathan että lähetyksen jälkeen keskustelu siirtyy nettiin. Seuraavan kolmen minuutin aikana rullaamme ruudussa nettiosoitteita, joissa keskustelua käydään. Ole hyvä ja osallistu keskusteluun. Äläkä unohda Twitteriä. Osoite on #aj@nsyke%&*”#.

Click-click! Ja sitten itse asiaan! Tänä iltana nostamme kissan pöydälle, keskustelemme kansainvälisestä… Hetkinen. Emme taidakaan keskustella. Ohjaaja näyttää, että lähetysaika on loppumassa. On aika kiittää dosentteja mielenkiintoisista mielipiteistä, joita heillä varmasti olisi ollut esittää, mikäli he olisivat päässeet lämpiöstä studioon saakka. Kiitokset kuuluvat myös sinulle siellä televisioruudun ja lukuisten näyttöpäätteiden äärellä. Sinä olet tämän ohjelman kuningas, the King. Ensi viikolla kerromme lisää vempaimista, joilla voit osallistua keskusteluun. Nostamme myös uuden kissan pöydälle jos ehdimme. Click-click. Iloisiin kuulemiin ja näkemiin. Click-click.

Kirjoittanut Reijo Honkonen

Kirjoittaja työskentelee liiketalouden lehtorina Mikkelin ammattikorkeakoulussa ja pakinoi REaD-lehden Liitupölyä -palstalla.

Avainsanat: