Marjo_Ravintola DeXi_1Ravintola Dexi on Mikkelissä Kasarmin kampuksella.

Palveleva korkeakoulu

Koulutuksen ja TKI-toiminnan ohella Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tukee maakunnan elinvoimaisuutta tuottamalla kysyntälähtöisiä palveluja alueen tarpeisiin. Mamkin strategian keskeiset teemat: laatu, digitaalisuus ja tuloksellisuus, ohjaavat myös palvelujen kehittämistä.

Mamkin ravintoloissa Mikkelin Kasarmin kampuksella tehdään ravintolatoiminnan lisäksi kehittämistyötä. Kampuksen kolmea ravintolaa kehitetään monialaisina oppimis- ja kehittämisympäristöinä. Kaikilla kolmella ravintolalla on erilainen profiili.

Kasarmina on Kelan ateriatuettu opiskelijaravintola, jossa toki lounastaa myös henkilöstöä ja ulkopuolisia asiakkaita. DeXi on kaikille avoin 150-paikkainen olohuonemainen, esiintymislavalla varustettu kahvila ja lounasravintola kampuksen sydämessä, D-talon 1. kerroksessa. Talli on tunnelmallisessa miljöössä sijaitseva suosittu lounas- ja tilausravintola, joka toimii myös tulevien restonomien opetusravintolana.

Ravintolapalvelujen ajankohtaisia kehittämishankkeita ovat mm. digitaalisuuden käyttäjälähtöinen kehittäminen, Mamkin patenttiin perustuvan älylinjaston rakentaminen Kasarminaan ja Joutsenmerkin hakeminen uudistuneiden kriteerien mukaan kaikille kolmelle ravintolalle.

Koulutus- ja asiantuntijapalveluita tarjolla monipuolisesti

Mamk tarjoaa kaikilla koulutusaloillaan monipuolisia täydennyskoulutus- ja asiantuntijapalveluja. Vuonna 2013 Mamk oli Suomen suurin avoimen AMK:n toimija yli 5 800:llä opintopisteellä ja vuodelle 2014 on odotettavissa uusi ennätys. Avoimen AMK:n kehittämistä ja kasvattamista jatketaan vuonna 2015 erityisesti hakeutumalla uusille, myös kansainvälisille markkinoille.

Avoimen AMK:n ja täydennyskoulutuksen tarpeisiin on saatu uusi oppimistila, joka on kalusteiltaan muunneltavissa nopeasti tilanteen mukaan. Käytössä on myös suuren ryhmän aktivoimiseen soveltuva Flinga-esitystekniikka, jota opiskelijat käyttävät älypuhelimilla tai tableteilla.

Osaamista ja palveluja teollisuudelle ja yrityksille

Monipuolisista laboratoriopalveluista yksi esimerkki on Savonlinnan Kuitulaboratorio, joka tarjoaa korkeatasoista prosessitekniikan tutkimusta, laboratorioanalyysipalvelua ja tehdasmittakaavaan yltävää koeajotoimintaa.

Darcmedia tarjoaa organisaatioille, yhteisöille ja yksityisille luotettavia sähköisiä arkistointipalveluita, tallennuspalveluita, digitointia ja mediatuotantoja.

Tytäryhtiöistä Mikpolis Oy täydentää laboratoriopalvelujen kokonaisuutta tarjoamalla pal-veluja, jotka tukevat asiakkaan tutkimus- ja kehittämistoimintaa ja osaamista materiaali- ja valmistustekniikan toimialoilla.

Mamkin TKI-hankkeesta 10 vuotta sitten alkunsa saanut Disec Oy tarjoaa kuvantamisen arkistointi- ja tietojärjestelmäpalveluita terveydenhuollolle. Kuvantamisella tarkoitetaan lääketieteellisin laittein otettuja kuvia, kuten röntgen-, magneetti- ja ultraäänikuvia.

Hyvinvoinnin palveluja yksittäisille asiakkaille ja isommille ryhmille

Hyvinvointipalvelukeskus Elixiiri on opiskelijoiden oppimisympäristö, joka tarjoaa terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä edistäviä palveluja Mikkelissä ja Savonlinnassa. Asiakkaana voivat olla niin yksilöt, ryhmät kuin yhteisöt ja yrityksetkin.

Tulevaisuudessa Mamk haluaa tehdä entistä tiiviimmin ja laajemmin yhteistyötä alueen yritysten ja muun elinkeinoelämän kanssa. Yhteydenottojen ja tätä kautta yhteistyön aloittamisen helpottamiseksi Mamkissa työskentelee yritysasiamies yhteyshenkilönä yritysten ja ammattikorkeakoulun välillä.

 

Lue REadistä myös

Miten Disec sai alkunsa 10 vuotta sitten? Lue juttu täältä.

Tutustu yritysasiamies Minna Pasilaan REaD 2/2014 jutusta täältä.

 

Kirjoittanut Marjo Nykänen

Kirjoittaja on laatu- ja palvelujohtaja Mikkelin ammattikorkeakoulussa.

Avainsanat: