Roihu-valmennuksiin ja tapahtumiin on osallistunut tähän mennessä yli 2300 yrittäjyydestä innostunutta henkilöä

Yrittäjyys luo elinvoimaa

01.06.2020

Maakunnallinen Roihu-hanke on toiminut nyt kaksi vuotta, ja jatkamme ilolla yrittäjyyden edistämistä syyskuun loppuun asti tarjoamalla aloittaville ja toimiville yrittäjille maksutonta, henkilökohtaista ohjausta ja sparrausta sekä webinaareja.

Valmennuksiin ja tapahtumiimme on osallistunut jo tässä vaiheessa yli 2300 yrittäjyydestä innostunutta henkilöä, ja siitä olemme hyvin kiitollisia.

On ollut ilo ja kunnia saada viedä eteenpäin kokonaisuutta, jossa olemme voineet tarjota osallistujille muun muassa mahdollisuuden kehittää heidän yrittäjyysvalmiuksiaan sekä tukea jo olemassa olevien yrittäjien osaamista esimerkiksi talouteen, digitaitoihin tai työhyvinvointiin liittyen.

Vastaavasti yritysten suunnitellessa yritystoiminnasta luopumista olemme tarjonneet yrityksen tueksi kevyttä arvonmääritystä sekä koulutuksia omistajanvaihdoksesta.

Kissahostelli Saimaan rannalle

Marika Auvinen pitchaamassa Cat Hostel Saimaa -liikeideaansa, mikä hyödyntää virtuaaliteknologiaa. Kuva. Elina Pöllänen

Viime vuonna eteen tuli valtavan upea tilaisuus, kun saimme mahdollisuuden tarjota eteläsavolaista energiaa maailmalle. Opiskelija Marika Auvinen osallistui Startup Booster by Roihu Savonlinna -valmennukseen, ja sitä kautta hänelle avautui mahdollisuus osallistua kansainväliseen Entrepreneurship World Cup (EWC) kilpailuun Saudi-Arabiassa, Riadissa marraskuussa 2019.

Auvisen kilpailuideana oli perustaa kissahostelli Saimaan rannalle hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Iso kansainvälinen kilpailu tarjosi Auviselle valtavan paljon uusia kokemuksia sekä kansainvälisiä kontakteja.

Verkostoilla suuri merkitys

Toimivilla verkostoilla on ollut Roihussa valtavan suuri merkitys. Olemme toteuttaneet paljon erisisältöisiä- ja pituisia valmennuksia ja tilaisuuksia yhteistyökumppaneidemme kanssa. Lisäksi olemme pystyneet tarjoamaan erinomaisia kohtaamisen foorumeita asiakkaillemme.

Nostan esille Nordic Business Forum Live Stream (NBF) -tapahtuman 2019 Savonlinnassa. Se sai upeat mittasuhteet juuri ketterän ja onnistuneen alueellisen yhteistyön tuloksena. NBF 2020 saa jatkoa tänäkin vuonna, jos vain yleinen poikkeustilanne sen sallii.

Asiakaspalaute: Olen saanut paljon uusia kontakteja Roihun kautta ja tutustunut uusiin ihmisiin sekä löytänyt uusia yhteistyökumppaneita. Uskon, että uusilla kontakteilla saan myös hyötyä liiketoimintaani. – Heidi Makkonen.

Uusia yrityksiä syntyy nytkin

Olen vakaasti sitä mieltä, että olemme omalta osaltamme tehneet tärkeää ja merkityksellistä työtä maakuntamme yrittäjyyden hyväksi. Tällä hetkellä meitä kaikkia ravistelee epätietoisuuden aalto tulevasta, mutta tässäkin hetkessä uusia yrityksiä syntyy, ja se on asia, joka luo uskoa tulevaan.

Nyt on tärkeää auttaa ja tukea yrittäjiä; käyttäkää siis mahdollisuuksienne mukaan alueenne yritysten tuotteita ja palveluita.

Etelä-Savo tarvitsee hyvinvoivia ja osaavia yrittäjiä. Yrittäjyydellä on vahva merkitys nyt ja tulevaisuudessa!

Roihu – uutta yrittäjyyttä, sukupolvenvaihdoksia ja kansainvälisiä yrityksiä Etelä-Savossa ) -hanke (1.3.2018-30.9.2020) saa osarahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta Etelä-Savon ELY-keskukselta. www.xamk.fi/roihu

Kirjoittanut Johanna Koponen

Kirjoittaja työskentelee ROIHU-hankkeen projektipäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Pienyrityskeskuksessa.