Kyberkuu Kymenlaaksossa -kuukauden tunnus.

Kyberturvallisuus alkaa meistä

30.09.2024

Lokakuu on kansainvälinen kyberturvallisuuskuukausi, ja Xamk READin kyberturvallisuuden teemanumero, KyberREAD, on kunniapaikalla juhlistamassa tätä tärkeää teemaa.

Kyberturvallisuus koskettaa meitä kaikkia, olipa kyseessä yritys, organisaatio tai yksityishenkilö. Kyberuhat voivat tulla mistä tahansa, niin ulkopuolelta kuin myös omasta sisäpiiristä. On tärkeää ymmärtää, että kyberhyökkäykset eivät ole enää vain elokuvien aihe, vaan todellinen uhka, joka voi aiheuttaa merkittäviä taloudellisia ja yhteiskunnallisia haittoja.

Mikäli tarvitset apua kyberturvallisuuteen liittyvissä asioissa, Kyberasema.fi-sivustolta löydät ajankohtaisia artikkeleita, podcasteja ja muuta materiaalia, joka auttaa sinua pysymään ajan tasalla kyberturvallisuuden viimeisimmistä trendeistä ja uhkista. Sivustolta löydät myös tietoa asiantuntijoidemme tarjoamista palveluista sekä yhteystiedot, jos tarvitset lisäapua.

Kuvassa Janine Klauenbösch.
Janine Klauenbösch.

Tämän teemanumeron sivuilta löydät puolestaan kattavan katsauksen kyberturvallisuuden moninaisiin osa-alueisiin, kuten tekoälyyn, IoT:hen, kyberturvallisuuden etiikkaan ja kestävään kehitykseen. Myös Kymenlaakson kyberturvallisuustilanne on esillä.

Teemanumero on tuotettu yhteistyössä Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa, CyberCare Kymi ja Kymvake – Kymenlaakson alueellisen varautumisyhteistyön kehittäminen -hankkeiden kanssa. Yhdessä olemme sitoutuneet edistämään kyberturvallisuutta Kymenlaaksossa.

Artikkelien kirjoittajat ovat jakaneet arvokasta tietoa ja näkemyksiä siitä, miten voimme yhdessä parantaa kyberturvallisuuttamme. Haluan kiittää kaikkia kirjoittajia heidän panoksestaan.

Muistutan, että kyberturvallisuus on jatkuva prosessi, joka vaatii meiltä kaikkien aktiivista osallistumista. Pysy ajan tasalla, ole valpas ja kouluta itseäsi. Yhdessä voimme rakentaa turvallisemman digitaalisen tulevaisuuden.

Toivotan Xamkin Kybertiimin puolesta antoisia lukuhetkiä!

Kirjoittanut Janine Klauenbösch

Kirjoittaja työskentelee TKI-asiantuntijana Xamkin Kybertiimissä ja toimi KyberREADin päätoimittajana.