Study Tourille osallistui 25 kiinalaisopiskelijaa. Heillä oli moninainen tausta hoitotieteistä, insinööritieteisiin, biologiaan ja kauppatieteisiin.

Henan Study Tour ylitti odotukset

08.10.2018

Kiinalainen Henanin yliopisto hankki jo toisen kerran opiskelijoilleen osaamista suomalaisesta yrittäjyydestä ja innovaatioista. Suomalainen määrätietoinen ja pitkäjänteinen yrittäjyyden kehittämisosaaminen kiinnostaa Henanin yliopistossa.

Study Tourille osallistui 25 kiinalaisopiskelijaa. Heillä oli moninainen tausta hoitotieteistä insinööritieteisiin, biologiaan ja kauppatieteisiin. Opiskelijoiden odotukset olivat korkealla ja niihin pystyttiin vastaamaan.

Ohjelma koostui yrittäjyyden, innovaatioiden, suomalaisen koulujärjestelmän ja työelämän asiantuntijapuheenvuoroista ja työpajoista, yritysvierailuista, kulttuuriohjelmasta ja suomalaiseen luontoon tutustumisesta.

Palaute oli todella hienoa ja sieltä nousi vahvasti esille korkealaatuinen suomalaisen koulutuksen ja kehittämistoiminnan maine kiinalaisten keskuudessa. Erityisesti opiskelijat kiittivät yrittäjyyden laaja-alaisen kehittämisnäkökulman esille nostoa, innovaatiotyöpajoja ja uudenlaisiin yrittäjyyden kehittämisalustoihin tutustumista. Oli todella hienoa lukea opiskelijoiden palautteista ”Olisi hienoa tulla joskus pidemmäksikin aikaa Suomeen, jopa asumaan, elämään ja töihin”.

TKI-asiantuntija Olavi Nieminen kuvasi ja editoi 1,5 viikon mittaisesta Study Tourista videokoosteen, joka on nähtävissä tästä linkistä:

Henan Study Tour

Kirjoittanut Anne Gustafsson-Pesonen

Kirjoittaja on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskuksen johtaja.